Central Cee

09/07

Central Cee

Opgegroeid in en rond Shepherds Bush, omringd door een overvloed aan muziek, heeft Central Cee een doel gevonden dat de gemeenschap om hem heen weerspiegelt.

Central Cee noemt zijn vader als een belangrijke inspiratiebron voor hem. Hij begon op 8-jarige leeftijd muziek te maken, maar pas op zijn 14e begon hij zijn muziek op te nemen en met de wereld te delen.

Vandaag is Central Cee de populairste en meest gevolgde rapper in het Verenigd Koninkrijk, met internationale uitstraling en hoge verwachtingen.

Met zijn tweede mixtape '23', die begin 2022 verscheen en meteen naar nummer één in de UK Official Chart ging, blijft Central Cee de Britse rap op zijn eigen voorwaarden definiëren. '23' is een ambitieus album, waarin de rapper mikt op wereldwijd sterrendom, met medewerking van onder meer de Italiaanse Rondodasosa, de Franse Freeze Corleone en de Spaanse Morad.

Nu, in het laatste kwartaal van 2022, blijft Cench meeliften op een enorme golf van succes. Zijn freestyle voor LA Leakers is al meer dan 3 miljoen keer bekeken, en komt op de hielen van zijn wereldwijde hitsingle 'Doja'. Dit nummer heeft veel indruk gemaakt.

Tot op heden heeft 'Doja' meer dan 180 miljoen streams en meer dan 70 miljoen views geregistreerd. Het nummer debuteerde op #2 in de officiële UK charts en werd een wereldwijde hit, met CentralCee's hoogste hitparadeposities in Australië, Duitsland, Benelux, en meer, en bereikte de Top 10 dagelijkse Spotify plays in 21 landen. Het nummer bereikte Shazam's Global Top 100, piekte op #19 op Billboard's Global 200, en was een hit op TikTok met meer dan een miljoen videocreaties.

Central Cee is een onnavolgbaar en niet te stoppen talent.