Les ardentes - Logo

11-12-13-14 juli 24
Luik, Be

PLK

14/07

PLK

Hij werd geboren uit een Poolse vader en een Corsicaanse moeder en groeide op in de Cité de l'Heure in het 14e arrondissement van Parijs.

Toen hij net 12 was, postte hij zijn eerste freestyles online. Twee jaar later maakte hij zijn eerste opwachting in het Skyrock-programma Planète Rap en op 17-jarige leeftijd trad hij al op in Le Bataclan met zijn groep Paname Bende.

Tegelijkertijd gooide PLK zijn schooltas weg en begon al op jonge leeftijd als garagemonteur bij Mercedes te werken om zijn projecten te financieren.

In 2017 ging hij solo en vestigde hij zich al snel als een van de toonaangevende rappers van de Franse scene. PLK heeft al zijn projecten gecertificeerd, van goud tot diamanten, en heeft meer dan 400.000 exemplaren verkocht met zijn album "ENNA" (2020). 
Hij heeft meer dan 1 miljoen albums verkocht, 2,5 miljard streams gehad en is de afgelopen 5 jaar een vaste waarde geweest in de top singles en radio charts.
Begin 2023 kwam de rapper terug met '2069', een conceptueel project dat hij live met zijn community creëerde. Zodra het werd uitgebracht, veroverden de tracks de Top 10 singles chart, waarbij "Demain" nummer 1 werd.

Om zijn creatieve aanpak voort te zetten, bracht hij begin dit jaar het driedubbele project CHAMBRE 140 uit, met bekende gasten als Hamza, Gazo, Jul, TIF en Vacra.

Begin 2024 verdedigt hij zijn supersterrenstatus op podia in heel Frankrijk, en op 14 juli in Les Ardentes!