Les ardentes - Logo

11-12-13-14 juli 24
Luik, Be

Ter plaatse

Synka
Smaken
Park
Stadium
Gaming zone
Verenigingen

LATEN WE HET HEBBEN OVER TOESTEMMING!

 

Ook dit jaar onderneemt Les Ardentes weer actie om festivalgangers bewust te maken, te beschermen en te informeren over het thema 'consent'. 

Het festival neemt zijn verantwoordelijkheid in de strijd tegen alle vormen van intimidatie en seksueel en gendergerelateerd geweld. Les Ardentes heeft besloten om het SYNKA-project, dat in 2022 van start ging, voort te zetten en het actieplan nog verder uit te breiden.

AD23 - SYNKA RAPPEL NRD (2).png

SAFETY ZONES

Er zullen twee veiligheidszones worden ingericht om iedereen te helpen die kwesties als toestemming, intimidatie of agressie wil bespreken. De eerste bevindt zich in het dorp bij de ingang van het festival en de tweede in het uitgaansgebied van de camping. Vrijwilligers, psychologen, seksuologen en verpleegkundigen van het Centre de Prise en Charge des Violences Sexuelles de Liège (Centrum voor de behandeling van seksueel geweld in Luik) zullen aanwezig zijn om festivalgangers te verwelkomen in deze veilige en vriendelijke informatie- en advieszones.

AD23 - SYNKA HORAIRES SAFETY NRD.png


DE SYNKA BRIGADE

De Synka Brigade zal het hele festival aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat festivalgangers veilig, gerespecteerd en vriendelijk behandeld worden! Een team van vrijwilligers zal aanwezig zijn in de Veiligheidszone en zal het hele festival op patrouille zijn. Deze vrijwilligers zijn gemakkelijk te herkennen aan hun t-shirts en zijn de woordvoerders van het Synka-project. Ze kunnen je informatie geven en je vragen beantwoorden, maar ze kunnen ook op elk moment ingrijpen, luisteren naar wat getuigen en slachtoffers te zeggen hebben en contact leggen met de relevante mensen op Les Ardentes.

Als je getuige of slachtoffer bent van een ongewone gebeurtenis of ongewoon gedrag, gewelddadige opmerkingen of gebaren, of een gebrek aan respect voor toestemming, aarzel dan geen seconde om contact op te nemen met de Synka-brigade.


0 800 20 301

Dit is het gratis noodnummer van SYNKA, 24 uur per dag bereikbaar tijdens het festival. Getuige of slachtoffer van ongepast gedrag, pesterijen, discriminatie of geweld? Contacteer het SYNKA team op dit nummer.

Om ervoor te zorgen dat dit systeem zo doeltreffend mogelijk blijft, gelieve dit nummer niet te bellen voor praktische informatie die geen verband houdt met dit onderwerp.


SENSIBILISERING VAN HET PERSONEEL

Les Ardentes doet er alles aan om uw festival even veilig als feestelijk te maken! Aarzel niet om contact op te nemen met onze medewerkers als je dat nodig vindt. Alle mensen die op het festival werken (organisatieteam, beveiligers, barpersoneel, enz.) zijn bewust gemaakt van de problemen van seksuele intimidatie en geweld, discriminatie en gebrek aan respect voor toestemming. Ze zijn op de hoogte van alle middelen die op het terrein beschikbaar zijn en vooral opgeleid om gepast te reageren en je door te verwijzen naar de juiste personen.


PREVENTIEMIDDELEN

In de Safety Zones worden een aantal preventiemiddelen uitgedeeld. Er zijn glasbeschermers in de vorm van krulstrikjes en sleutelhangers, die na het festival opnieuw gebruikt kunnen worden. De Nachtraad van Luik stelt ook bandana's ter beschikking waarop festivalgangers het telefoonnummer van hun "avondmaatje" kunnen schrijven. In geval van nood zal het feestmaatje de eerste persoon zijn die gecontacteerd wordt. Zorg goed voor jezelf en anderen. Als je iemand ziet die gedesoriënteerd lijkt, aarzel dan niet om het nummer op de bandana te bellen.


SEXO-QUIZ

Dit jaar wil Les Ardentes op een leuke manier mensen bewust maken van instemming, seksualiteit en relaties. Doe mee aan de sexo-quiz op de camping en direct naast de veiligheidszone van het festival en probeer prijzen te winnen.

AD23 - SYNKA RAPPEL SEXOQUIZ3.png


DE SAFEWALK SYNKA

Wil je het festival verlaten maar heb je geen zin om alleen naar de camping te lopen? Ontmoet ons onder de Cerise Fruitz toren bij de ingang van het festival en loop veilig naar de camping! De SYNKA-brigade zet vanaf 21u elk uur groepsverplaatsingen op om je terug naar de camping te brengen.


HET HANDVEST VAN DE FESTIVALGANGER

Les Ardentes zet zich in om alle vormen van ongepast gedrag te bestrijden. Daarom verwachten we van ons publiek een respectvolle houding. Door naar Les Ardentes te komen, is elke festivalganger zich bewust van de waarden die het festival verdedigt en verbindt hij zich ertoe de gemeenschappelijke handelingen en regels die in het handvest van goed gedrag staan, te respecteren.

KLIK HIER OM HET TE ONTDEKKEN


DE PARTNERS

AD23 - LOGOS SYNKA.png