Het Raplume x Les Ardentes podium onthuld!

Ontdek de opkomende artiesten van de Franse rapscene live op het Raplume podium op vrijdag 7 juli!

 

Aamo 

Technische en scherpe rap, Detroit-inspiraties en geautotunede melodieën, dat is de formule die het plotse succes van AAMO verklaart, in slechts enkele maanden tijd op de podia.
Via zijn collectief NGC 1976 staat een nieuwe golf uit Zwitserland op het punt Frankrijk te veroveren, en zal voor het eerst in België optreden op de Ardentes.

H La Drogue

Een jonge rapper uit Clamart in de regio 92, H. La Drogue werd opgemerkt via zijn seklenland freestyle serie op YouTube. Hij bracht in 2022 het project "Beretta" uit met enkel solotracks, een project dat zijn "visitekaartje" vormt.
Begin 2023 keert hij terug met de krachtige single "H", waardoor hij ontdekt en gevalideerd wordt door het grootste aantal mensen, een succes dat bevestigd wordt door de succesvolle release van zijn tweede project "DROGUE" in maart 2023 waarin we feats vinden met met name 1plike 140 en Le Risque.

Mademoiselle Lou 

Ze probeert discreet te zijn, maar het is moeilijk haar te missen omdat haar aura zo innemend is. Wanneer Mademoiselle Lou zingt, lijkt de sfeer plots lichter. De onrust valt weg en de stilte van de nacht ontwaakt. De zoetheid van haar stem en de oprechtheid van haar pen maken van deze 21-jarige vrouw de nieuwe parel van de Franse hiphopscene.

Mairo 

Omringd door SWK reist de burgemeester van Genève met de crème de la crème van de Zwitserse rappers, een universum van winnaars. De vorm en de auto zijn diplomatiek, de achtergrond is walgelijk bewust. De in 1995 in Neuchâtel geboren rapper van Eritrese afkomst begon op dertienjarige leeftijd met rappen. Sinds die eerste opwellingen is de man die de beer zag niet meer te missen. In twee jaar tijd heeft de legende zich gevestigd als een onmisbare

Maka 

Maka is een jonge Belg die al van jongs af aan zwemt in trap en RnB. Sterk beïnvloed door deze twee genres, is Maka veelzijdig en technisch. Hij is in staat om op alle soorten prods te leggen.
Op een productie tussen trap en drill, geproduceerd door Ozhora Miyagi en Pitt, geeft de nieuwe hoop van de Belgische rap het zijn alles en sequenties punchlines en zeer straat fases, waardoor deze track een echte banger. Met zijn energieke beat, zijn West Coast-achtige lagen en zijn aanstekelijke refrein maakt de jonge rapper van het Auguri-label een geweldige comeback met deze ultra-efficiënte straathit.

Sto

Sto, afkomstig uit het noorden van Frankrijk, is een artiest met rap- en elektrosounds, die elektronische codes met rap mengt. Met zijn muzikale oorsprong stelt hij een futuristische kunst voor die geassocieerd wordt met teksten die een donker en hoopvol leven weerspiegelen. 
Als jonge voorloper van de huidige raptrends identificeert hij zich met Europese artiesten en brengt hij zijn ervaringen over via vernieuwende ritmes, zoals zijn paradepaardje "HEB". Altijd begeleid door Lowonstage, brengt hij zijn eigen codes en energie, gedreven door een authentieke visie die alles in zich hebben om van hem de artiest van morgen te maken.

Stony Stone

Stony Stone is een van de grote verwachtingen van de nieuwe generatie uit Marseille, ontdekt door een groeiend publiek met zijn reeks Step freestyles. Hij is een van die artiesten die niet in een hokje te plaatsen zijn. 

HOUDI

HOUDI is een komeet. De rapper uit 77 is pas een jaar actief en is nu de nieuweling wiens naam op ieders lippen ligt. Hyperactief en met zijn reeds muzikaal gevarieerde discografie is hij door zijn assertieve frasering en plagerige teksten het volgende fenomeen dat klaar is om te exploderen in de Franse rap.

Géo

DJ en producer uit Brussel, Géo zal op vrijdag 7 juli in de Ardentes zijn!

Roxane Peyronnenc

De afgelopen 6 jaar heeft Roxane Peyronnenc naam gemaakt in het stedelijke milieu als fotografe en videoregisseur. Gedreven door haar muzikale kennis van de scene, door haar regelmatige connecties en interacties als lid van de Raplume media, is ze constant op zoek naar nieuwe geluiden. Nieuwsgierig geworden, wilde ze achter de decks kruipen en een nieuwe snaar aan haar boog toevoegen: DJ. Sinds 3 jaar mixt ze op rapfeesten in haar twee steden: Parijs en Marseille.