Les ardentes - Logo

6-7-8-9 juli 23
Luik, Be

Les Ardentes festival heeft zondag moeten annuleren.

Les Ardentes festival heeft zondag moeten annuleren.

Hoewel de hevige onweersbuien die door het IRM (Koninklijk Meteorologisch Instituut van België) waren voorspeld Luik uiteindelijk hebben gemeden, hebben de extreme code oranje die werd voorspeld ervoor gezorgd dat we het festival zondag niet konden openen. Deze beslissing werd door de autoriteiten genomen om ieders veiligheid te garanderen. Dat is voor ons ook het belangrijkste.

We begrijpen uw frustratie en u kunt zich die van ons nauwelijks voorstellen.
Een festival als Les Ardentes vergt een heel jaar voorbereiding om jullie 4 dagen lang in de best mogelijke omstandigheden te ontvangen.

We waren zo blij met jullie enthousiasme voor onze nieuwe faciliteiten, onze nieuwe podia en onze hele line-up. We droomden allemaal van een grootse finale op zondag.

We maken ons nu al op voor 2024! We komen snel terug en we zullen nog sterker terugkomen.

Ticketing informatie zal later deze week beschikbaar zijn. De restitutieprocedure zonder contant geld blijft ongewijzigd en loopt zoals gepland van maandag 10 juli om 12:00 uur tot 24 juli om 23:59 uur.
Bewaar je polsbandje hiervoor.

Daarnaast is hier het persbericht van het coördinatiecomité met de details van de genomen beslissing:

De IRM-waarschuwing van vanmorgen plaatste de provincie Luik onder een oranje alarm tussen 13u en 19u met onweersbuien die gepaard gaan met neerslagtotalen van 20 tot 40l/m² in 1 uur, of zeer plaatselijk zelfs meer, hagelstenen tot 4 of 5 cm in diameter en hevige stormwinden tot 90 km/u of zeer plaatselijk meer. Schade is mogelijk als gevolg van hevige regen, bliksem, hagel en stormwinden. De aanwezigheid en grootte van hagelstenen rechtvaardigen een verandering naar code oranje.

Gezien de catastrofale voorspellingen die het IRM vanochtend bekendmaakte en het voorzorgsprincipe, werd vanochtend de gemeenschappelijke fase geactiveerd in aanwezigheid van alle disciplines (brandweer, medisch, politie, civiele bescherming en communicatie) en de organisatoren van Les Ardentes.

Festivalgangers werden verzocht weg te blijven van het Ardentes-terrein, kampeerders werden geëvacueerd en degenen die niet naar huis konden terugkeren, werden overgebracht naar de overdekte parkeerterreinen van Kinepolis en Cora.

Nu het gevaar geweken is, werd de gemeenschappelijke fase om 17.30 uur opgeheven.
Kampeerders die niet naar huis kunnen terugkeren, worden uitgenodigd om terug te keren naar de Ardentes-camping om daar de nacht door te brengen.